Purjeneulomo Niiniranta Oy

Purjeneulomo Niiniranta Oy – purjeet ja purjevenetarvikkeet

Purjeneulomo Niiniranta Oy on Turussa ja Helsingissä toimiva North Sails -purjeiden edustaja Suomessa. Vuosikymmenten kokemus ja maailman suurimman purjevalmistajan resurssit takaavat sinulle parhaan lopputuloksen. Olipa veneesi pieni tai iso ja tarpeesi kestävä matkapurje tai maailman edistyksellisin kilpapurje, meiltä löytyvät purjeet kaikkiin tarpeisiin. Tarjoamme myös purjeiden huollon, korjauksen sekä tarvittaessa talvisäilytyksen.

Tutustu tarkemmin purjeisiin liittyviin palveluihimme.

Ota yhteyttä, autamme sinua mielellämme.

Tarjouspyyntö
Nimi:
Osoite:
Puhelinnumero:
Sähköposti osoite:
Vene:
Purje: Isopurje
Rullafokka
Genaakkeri
Rullagenua
Spinaakkeri
Muu purje:
Suojat ja peitteet: Puomisuoja
Stackeri puomisuoja
Genuan suojasukka
Genuan satamasuoja
Muu tuote:
Lisätiedot:

Purjeet ja purjeiden huolto

North Sails valmistaa purjeet kaikkiin tarpeisiin tilauksesta. Tavoitteenamme on valmistaa maailman parhaita purjeita riippumatta siitä, onko materiaalina komposiitti, laminaatti tai kudottu kangas. Kattavasta valikoimasta löydät purjeet niin harrastuskäyttöön kuin olympiatason kilpapurjehdukseen. Teemme purjeet aina räätälöitynä asiakkaan tarpeiden mukaan veneen ominaisuudet ja purjeiden käyttötarkoitus huomioiden.

Tutustu tarkemmin purjeisiin Northsails.com tai kysy lisää.

Huollamme ja korjaamme kaikki purjeet

Purjeet kannattaa tuoda huoltoon heti purjehduskauden jälkeen suoraan veneeltä, jolloin saat purjeet varmuudella kuivana talvisäilytykseen. Talvihuollon tavoitteena on varmistaa, että seuraava purjehduskausi on purjeiden osalta huoleton. Kuntotarkastuksen perusteella tehdään sovitut huoltotyöt, tai mikäli tarpeen, suosittelemme purjeen uusimista. Huollamme ja korjaamme purjeita ympäri vuoden sekä Helsingissä että Turussa, mikäli purjehduskauden aikana sattuu haveri.

Huoltoon tulevat purjeet kulkevat helposti ja nopeasti esimerkiksi Matkahuollon kyydissä. Purjeen pakkaamiseen riittää purjepussi ja halutessasi voit vielä suojata sen jätesäkillä likaa vastaan. Noudamme lähetyksiä Matkahuollosta vähintään kerran viikossa, mutta mikäli huollolla on kiire, kannattaa huoltopurjeet toimittaa perille jakopakettina.

Ota yhteyttä.

Purjeveneen vaijerit ja varaosat

Purjeveneen kaide- ja takilavaijereiden kanssa täytyy olla tarkkana. Niiden varassa voi jonakin päivänä olla henkesi, joten vaijereiden kunnon tarkastus on hyvä tehdä ajoissa ennen veneilykauden alkua. Näin sinulla on hyvin aikaa korjata puutteet.

Vaijereiden tarkastus tehdään silmämääräisesti. Sormia kannattaa myös juoksuttaa vaijeria pitkin, niin huomaat rispaantumat parhaiten. Jos murtumia näkyy, vaijeri on rispaantunut tai pahasti taittunut, on vaijeri uusittava. Uuden voit tilata vanhan mittojen mukaan vaijerikaupastamme.

Etsinnässä kaidevaijeri tai takilavaijeri?

Käytämme ruotsalaisen Seldenin valmistamia vaijeripäätteitä ja vanttiruuveja. Pystymme itse tekemään purjeveneen vaijerityöt 14mm vaijeripaksuuksiin asti. Varastovalikoimastamme löytyvät sekä harusvaijerit että hienosäikeiset nostinvaijerit ja yleisimmät vaijeripäätteet ja vanttiruuvit, jolloin pystymme toimittamaan vaijereita lyhyillä toimitusajoilla.

Jos tarvitset kaide- ja rikivaijereita veneeseesi tai vaikka terassille, siirry vaijerikauppaan. Vaijerikauppa on rakennettu purjehtijoita ajatellen ja sen kautta on mahdollista tilata purjeveneissä yleisimmin käytetyt vaijerit yksinkertaisesti ja edullisesti. Seuraamalla mittausohjeita vanttien ja kaiteiden mitoittaminen on helppoa. Mikäli olet epävarma, millaisen tuotteen tarvitset, voit aina toimittaa vanhat vaijerit meille malliksi. Varmistamme jokaisen tilauksen vielä henkilökohtaisesti ennen vaijereiden tekemistä. Löydät yhteystietomme täältä.

Noudamme lähetyksiä Matkahuollosta vähintään kerran viikossa, mutta jos sinulla on kiire saada uusi osa, kannattaa mallivaijerit toimittaa perille jakopakettina.

Purjeveneen kaide- ja takilavaijereiden kanssa täytyy olla tarkkana. Niiden varassa voi jonakin päivänä olla henkesi, joten vaijereiden kunnon tarkastus on hyvä tehdä ajoissa ennen veneilykauden alkua. Näin sinulla on hyvin aikaa korjata puutteet.

Ota yhteyttä ja tilaa purjeveneen vaijerit ja varaosat

Tehdään yhdessä purjehduksestasi turvallista ja löydetään parhaat ratkaisut veneeseesi! Ota yhteyttä, valitaan sinulle parhaimmat varusteet niin olet jo askeleen lähempänä purjehduskautta.

Lisätietoja vaijereista ja päätteistä.

Köysityöt ja nostimet

Köydet ovat veneen tärkeimpiin kuuluvia varusteita. Meiltä löydät purjeveneen köydet moneen käyttötarkoitukseen. Olemme keskittyneet huippulaatuisiin köysiin, joita voidaan käyttää nostin-, jalus- sekä muina säätököysinä. Valikoimassamme ovat myös vaijerinostimet.

Veneen köysien osto kannattaa suunnitella ajoissa. Suuresta valikoimasta johtuen kaikkia värejä, paksuuksia ja laatuja on mahdotonta pitää varastossa, jolloin toimitusajat erikoisemmille tuotteille ovat pidempiä. Oikeanlaisten köysien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se säästää rahaa ja tekee purjehduksesta helpompaa. Emme tyydy myymään sitä tuotetta, jota sattuu olemaan kelalla hyllyssä, vaan parhaiten käyttötarkoitukseesi sopivia vaihtoehtoja.

Meiltä saat seuraavat köysituotteet ja -palvelut:
     ●   nostimet
     ●   jalukset
     ●   säätököydet
     ●   köyden päättäminen
     ●   köyden pleissaus
     ●   köyden kuoriminen

Sinun ei tarvitse tehdä mitään köysitöitä itse, jätä se meidän tehtäväksemme.

Veneen köydet monipuolisiin tarpeisiin

Huonokuntoinen köysi kannattaa vaihtaa ajoissa uuteen. Purjeveneen köyden ominaisuuksiin vaikuttavat materiaali, kuiturakenne sekä punonta. Oikeanlaisten köysien valinnassa kannattaa kiinnittää huomio siihen, miten venettä käytetään ja mitä purjeita siinä on. Yleinen virhe on, että valitaan liian paksut köydet. Ne ovat paitsi tarpeettoman kalliita ja raskaita, ne aiheuttavat myös lisää kitkaa. Liian paksu köysi heikentää taljan tehokkuutta ja tekee purjeiden nostamisesta raskaampaa ja laskemisesta vähemmän sujuvaa. Me löydämme sinulle käyttötarkoitukseen sopivan köyden.

Hyvän köyden vaatimuksia ovat:
     ●   kestävyys
     ●   käsiteltävyys
     ●   solmujen pitävyys
     ●   pieni joustavuus
     ●   pleissattavuus

Aivan kuten purjeissa, köysissäkin on laaja valikoima materiaaleja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Onneksi sinun ei kuitenkaan tarvitse olla mestari köysien kanssa, me autamme sinua valitsemaan käyttöösi parhaiten sopivat köydet.

Ota yhteyttä.

Yhteystiedot

Palvelemme asiakkaitamme paikan päällä Turussa ja Helsingissä, mutta myymme ja toimitamme purjeita, vaijereita ja varaosia koko Suomeen.

Pyydämme aina sopimaan etukäteen tapaamiset ja tavaroiden noudot. Näin voimme varmistaa paikallaolon.

Turku:
Purjeneulomo Niiniranta
Purjetie 5
20360 Turku

+358 2 247 1000

Antti Niiniranta
+358 2 2753 055
Purjesuunnittelu, myynti, toimitusjohtaja

Timo Telkola
+358 2 2753 053
Purjemyynti

Pääsääntöiset aukioloajat:
ma-to 9.00-16.30 ja pe 9.00-15.00


Helsinki:
Purjeneulomo Niiniranta
Veneentekijäntie 12
00210 Helsinki


Turo Nummi
+358 2 275 3059
Purjemyynti ja -huolto

Pääsääntöiset aukioloajat:
ma-to 8.30-16 ja pe 8.30-15Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@northsails.com

Ohje:

1. Valitse tuote. Esim. Vantti ja kirjoita tarvittava määrä.

2. Valitse oikea vaijeripaksuus ja vantin mittapituus.

3. Valitse pääte. Pääte valikosta aukeaa kaikki päätteet, joita kyseiselle vaijeripaksuudelle on saatavissa. Kierrepäätteitä, vanttiruuveja ja toggleja valittavissa kaksi, jokaista vaijeripaksuutta kohti. Myös pienempi päätteistä on mitoitettu vaijerin murtolujuuden mukaan. Myös pallopäätteitä on usempaa kokoa ja ne on nimetty pallon säteen mukaan (R9, R11, R14 jne.).

4. Valitse toinen pääte.

5. Valitse varusteet valikosta toggle tai vanttiruuvi. Huomioi, että myös toggle ja vanttiruuvi ovat mukana mittapituudessa.

6. Kirjoita "kuvaus" sarakkeeseen vapaamuotoinen kuvaus vaijerista. Valmis vaijeri nimetään sarakkeen mukaan.

   Vaijerikauppa

Asiakas
Nimi:
Osoite:
Puhelinnumero:
Sähköposti osoite:
Vene:
Vaijerityöt    
 Tuote  Määrä  Vaijeri / köysi  Pituus m
(pin to pin)
 Pääte 1  Pääte 2  Varusteet  Kuvaus Hinta €  
Alennus %:  
Yhteensä:     Vaijereiden mittausohje:

1. Irroita vantit mastosta tai kaidevaijerit veneestä. Mastossa tai kaiteissa kiinni olevien vaijereiden mittaaminen on haastavaa ja virheiden mahdollisuus on suuri.

2. Asettele vaijerit suoralle alustalle, kiinnitä toinen pää ja vedä suoraksi. Vaijereita ei tarvitse mittausta varten venyttää tai kiristää vaan riittää, että vaijeri on suora. Helpoin on laittaa esimerkiksi naula laituriin ja vaijerin toinen pääte siihen kiinni.

3. Mittaa "pin to pin" pituus, kiinnitystapin keskeltä kiinnitystapin keskelle. T-päätteen ollessa kysessä t:n alapintaan. Mittaa pallopäätteen pituus pallon kehälle. Kierrepäätteen kohdalla mitta otetaan kierteen ulkopäähän. Katso kuva.

4. Mikäli vaijerissa on vanttiruuvi tai toggle, sisältyy se mittapituuteen.

Vanteissa ja haruksissa vanttiruuvit mitoitetaan useimmiten olemaan 70% auki. Voit valita minkä tahansa aukeaman vanttiruuveille.

Togglet on nimetty kierrekoon mukaan, jolloin 1/2" toggle sopii pariksi 1/2" vanttiruuvin kanssa. Mikäli toggle tulee silmukkapäätteen tai haarukkapäätteen kanssa on suositeltavaa valita vaihtoehdoista suurempi, jolloin tappikoko on sama.

Vanttiruuvillisten vaijereiden työtarkkuus +/-5mm. Parina tehtävien vanttien keskinäinen pituusero +/-1mm.
MääräTuoteMateriaali €Työ €Yhteensä €